Alfaconcept.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Bli forhandler! Registrer deg i dag.

Hva er Eksfoliant?

23.07.2020

Hva er Eksfoliant?

En eksfoliant er ethvert middel som fjerner døde hudceller fra hudoverflaten, og får frem nyere, mykere hud

Eksfolianter kan være fysiske eller kjemiske, og bruken avgjøres av den enkeltes behov.

-En fysisk eksfoliant bruker friksjon for å fjerne døde hudceller. Enten ved bruk av verktøy som børster og svamper, eller et mildt slipeprodukt som maismel, riskorn eller havre.

Resultatet varierer avhengig av mengde frikson og type produkt.

Kjemiske eksfolianter, på sin side, mykgjør huden ved å løse opp det intercellulære «limet» som fester cellene til overflaten.

- Hydroksissyre, retinol og enzymer er noen eksempler på kjemiske eksfolianter. 

Dette er proteiner som bidrar til en kjemisk reaksjon for å bryte ned de kjemiske båndene mellom gamle celler, og fortører dem. Vår Morgans Ansiktsskrubb er Eksfoliant.

Les mer...

Hvilken Barberbørste bør jeg velge?

30.12.2019

Hva du bør tenke på når du kjøper en børste?
Har vi ikke noen gang klødd oss ​​litt ekstra i skjeggstubben og lurte på hva slags børste vi skulle ha? Hva betyr alle disse navnene? Er det noen forskjell mellom de forskjellige grevborstene?

Vi vil selvfølgelig hjelpe deg å velge, men det beste er å prøve deg på hva du er komfortabel med og som passer deg best.

Dette avhenger helt av hvor tykt skjegget ditt er, men kanskje hovedsakelig av hvordan du vil at børsten skal føles på huden. Husk at de fleste børster er ødelagte etter bruk av etikett.

Dette betyr at toppene på børsten deler seg, og du får en mykere opplevelse av børsten. Hvis du har et tynt skjegg, eller foretrekker krem ​​fremfor såpe, er en børste med høyere gravingskvalitet eller syntetiske egenskaper mest egnet.

På den annen side, hvis du har et større skjegg, kan en grisebørste være mest passende - men det er bare en person som kan svare på hva som virkelig passer deg, og det er deg.

Blandet grevling
Kvalitet: Avhenger av blandingen.

Mixed Badger er et helt konsept i seg selv. Enten kan det være en blanding av grevlingens forskjellige hår, eller det er en barberbørste som inneholder en blanding av grevling og gris, eller grevling og hest.

Vanligvis er det klart hva slags blanding det er hvis det kommer fra forskjellige dyr, men når det er en blanding av grevlingens forskjellige hår er det umulig å si om hvilke proporsjoner blandingen er laget av.

Fungerer like bra til såpe som krem.

Ren grevling
Kvalitet: 

Lages mest av håret fra grevlingen i magen og er vanligvis gråaktig i fargen. Dette er det stiveste av grevlingens hår som blir satt pris på av mange siden børsten har en "peeling-effekt". Grove hår gir færre børster i børsten, så prisen er lavere. Lages vanligvis i maskin, men alltid trimmet, noe som får hårets naturlig spisse tips til å forsvinne og børsten kan oppleves som veldig grov sammenlignet med andre grevborster.

Fungerer best med såpe.

Svart grevling
Kvalitet: 

Noen ganger brukt synonymt med Pure Badger, men er ikke alltid synonymt. Black Badger er laget av hår fra grevlingens ben og er derfor svart i fargen. Egenskapene derimot ligner på Pure Badger, og Black Badger fungerer best med såpe.

Beste grevling (beste grevling)
Kvalitet: 

Også kalt fin (fin) og ble i en periode betraktet som det fineste håret grevlingen hadde å tilby. Laget av hår fra sidene og beina på grevlingen, og fargen bestemmes av hårblandingen. Lages vanligvis i maskiner der de er trimmet til sin endelige form, og det er grunnen til at de noen ganger kan oppfattes som veldig grove og deretter ta feil av en Pure Badger. Ligger i "middelklassen" angående kvalitet og følelse og fungerer like bra for både såpe og krem.

Super Badger (Superb Badger)
Kvalitet: 

Noen ganger brukt synonymt med Silvertip Badger, men det er tvilsomt sjargong. Laget utelukkende av hår fra baksiden av grevlingen, binder det alltid for hånd og blir aldri frynsete hvorfor det oppleves som veldig mykt og holder veldig godt vann. Er lyst på toppen for å gradvis mørkne til roten. Fungerer best med krem ​​på grunn av mykheten.

Silvertip Badger (Silver Tip Badger)
Kvalitet: 

Brukt feil synonymt med Super Badger. Silvertip Badger er utelukkende laget av håret fra grevlingens nakke og nakke og er det mykeste håret som finnes på grevlingen. Laget alltid for hånd og aldri frosset. Siden det er det tynneste håret på grevlingen, trengs det mest hår for å fylle børsten, og det er derfor disse noen ganger oppleves som kompakte. Er sølvhvit på toppen, har en mørk stripe i midten og naturlig hvit under stripen. Fungerer best med krem.

Boar Bristle / Pure Bristle

Laget av svinebust og hylles ofte for sine peelingegenskaper og enestående evne til å holde på vann. Som med grevbørsten, er disse laget av maskin, men de er nesten aldri frosne. Veldig stive før de bryter inn, men godt innbrutte, kan de føle seg like myke som i det minste en Best Badger. Opprinnelig brukt hovedsakelig med såpe på grunn av dens stivhet, men kan lett brukes med krem ​​helt fra starten. Vel innbrutt, fungerer de like bra med noen.

Hestehår

Laget utelukkende hestemann uten involvering av annet hår. Forsvant fra markedet etter første verdenskrig da det ble hevdet at de spredte miltbrann, men har nå kommet tilbake og begynner å vokse i omfang. Sammenlignet med en godt innpakket Boar Bristle eller en Best Badger. Perfekt for deg som vil ha en naturlig børste, men som ikke kan eller ikke vil bruke børste fra griser eller hår fra grevlinger.

Passer til såpe og krem.

Syntetisk børste / fiberbørste

Laget av plast og helt fri for interferens fra dyr. Tilgjengelig i forskjellige kvaliteter og ofte kalt fremtidens barberbørste.

Vi i Alfaconcept har forskjellig børster inne hele tiden. du velger og ser selv her.

Les mer...

Barberkniv - how to?

20.12.2018

Barberkniv – hvordan bruker man det?

Er du en av dem som synes tradisjonell barbering, da spesielt med barberkniv, er interessant og kunne tenkt deg å prøve det?

Det finnes mange fordeler med slik barbering, og for å nevne en faktor – du bruker 1 barberblad 2 ganger, da du knekker bladet i 2 før plassering i selve kniven. Enkelt og rimelig!

For å få det rette håndlaget før en begynner med en slik barberkniv kan det være lurt å sette seg inn i bruken av den. Se videoen under her, og kanskje blir barbering dagens høydepunkt.
For deg som mestrer kunsten og kan håndtere en barberkniv, venter den tetteste og beste barberingen som finnes.

Ved å ta en titt på denne videoen får du inngående kunnskap og vist hvordan man enkelt kan starte å barbere seg ‘på den kule måten’.

 

Videoen finner du HER!

 

 

Les mer...

Hvilken barberhøvel?

20.12.2018

Valgets kval – hvilken barbehøvel passer deg?

Her kan du lese mer om hvilken type barberhøvel som passer best for deg og din skjeggtype.

Det finnes mange typer barberhøvler, tradisjonelle som moderne.
Noen har en annerledes mekanisme for å kunne bytte blad, mens andre har en særeget design – og de som er spesial laget for en konkret, tiltenkt oppgave. Her en en guide for å hjelpe deg litt gjennom denne jungelen.

Vi tar her for oss de tradisjonelle barberhøvlene, og de 2 mest brukte variantene – åpen og lukket kam.

 

ÅPEN KAM:
Som overskriften indikerer, er en tradisjonell barberhøvel med åpen kam en høvel hvor selve barberbladet er mer eksponert. Teoretisk sett har ingen barberhøvler en helt åpen kam, men delvis åpen kam.

Det vil med andre ord si at denne type høvel er mer ‘aggressiv’ enn en høvel med for eksempel lukket kam – mer om den senere i guiden.

I tillegg til en mer åpen eksponering mot barberbladet, er også selve vinkelen på bladet forskjellig. Denne typen barberhøvel passer godt for deg med tykk og kraftig skjeggvekst.

Verdt å merke seg er at en barberhøvel med åpen kam kan oppleves noen vanskeligere å barbere seg med i begynnelsen, før en får håndlaget. Kan derfor være en fordel å starte med en barberhøvel med lukket kam.

 

LUKKET KAM:
Igjen, som overskriften indikerer, er dette en tradisjonell barberhøvel hvor bladet er lukket. Dette er den vanligste og mest brukte av variantene til tradisjonelle barberhøvler.

Det er dette hodet som anbefales for de fleste av dere, fra nybegynner til de mer erfarne. Med en lukket kam er det kun en liten del av selve bladet som blir eksponert, hvorpå det engelske navnet ‘safety razor’ brukes.

Du vil se at brorparten av barberhøvlene vi selger er med dette hodet.

Et eksempel er Cutlass høvelen fra The Bluebeards Revenge – denne har lukket kam, og med en nøye justert lukket kam gir den deg en behagelig barberopplevelse.
 

Vårt utvalg i barberutstyr finner du HER.

 

Tradisjonell barberhøvel
Bildetekst

 

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke