Alfaconcept
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Barberkniv - how to?

20.12.2018

Barberkniv – hvordan bruker man det?

Er du en av dem som synes tradisjonell barbering, da spesielt med barberkniv, er interessant og kunne tenkt deg å prøve det?

Det finnes mange fordeler med slik barbering, og for å nevne en faktor – du bruker 1 barberblad 2 ganger, da du knekker bladet i 2 før plassering i selve kniven. Enkelt og rimelig!

For å få det rette håndlaget før en begynner med en slik barberkniv kan det være lurt å sette seg inn i bruken av den. Se videoen under her, og kanskje blir barbering dagens høydepunkt.
For deg som mestrer kunsten og kan håndtere en barberkniv, venter den tetteste og beste barberingen som finnes.

Ved å ta en titt på denne videoen får du inngående kunnskap og vist hvordan man enkelt kan starte å barbere seg ‘på den kule måten’.

 

Videoen finner du HER!

 

 

Les mer...

Hvilken barberhøvel?

20.12.2018

Valgets kval – hvilken barbehøvel passer deg?

Her kan du lese mer om hvilken type barberhøvel som passer best for deg og din skjeggtype.

Det finnes mange typer barberhøvler, tradisjonelle som moderne.
Noen har en annerledes mekanisme for å kunne bytte blad, mens andre har en særeget design – og de som er spesial laget for en konkret, tiltenkt oppgave. Her en en guide for å hjelpe deg litt gjennom denne jungelen.

Vi tar her for oss de tradisjonelle barberhøvlene, og de 2 mest brukte variantene – åpen og lukket kam.

 

ÅPEN KAM:
Som overskriften indikerer, er en tradisjonell barberhøvel med åpen kam en høvel hvor selve barberbladet er mer eksponert. Teoretisk sett har ingen barberhøvler en helt åpen kam, men delvis åpen kam.

Det vil med andre ord si at denne type høvel er mer ‘aggressiv’ enn en høvel med for eksempel lukket kam – mer om den senere i guiden.

I tillegg til en mer åpen eksponering mot barberbladet, er også selve vinkelen på bladet forskjellig. Denne typen barberhøvel passer godt for deg med tykk og kraftig skjeggvekst.

Verdt å merke seg er at en barberhøvel med åpen kam kan oppleves noen vanskeligere å barbere seg med i begynnelsen, før en får håndlaget. Kan derfor være en fordel å starte med en barberhøvel med lukket kam.

 

LUKKET KAM:
Igjen, som overskriften indikerer, er dette en tradisjonell barberhøvel hvor bladet er lukket. Dette er den vanligste og mest brukte av variantene til tradisjonelle barberhøvler.

Det er dette hodet som anbefales for de fleste av dere, fra nybegynner til de mer erfarne. Med en lukket kam er det kun en liten del av selve bladet som blir eksponert, hvorpå det engelske navnet ‘safety razor’ brukes.

Du vil se at brorparten av barberhøvlene vi selger er med dette hodet.

Et eksempel er Cutlass høvelen fra The Bluebeards Revenge – denne har lukket kam, og med en nøye justert lukket kam gir den deg en behagelig barberopplevelse.
 

Vårt utvalg i barberutstyr finner du HER.

 

Tradisjonell barberhøvel
Bildetekst

 

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke